Brownie Zespół Guadalupe
Kulinaria Brownie
Brownie

Brownie (murzynek)

Składniki:

kostka masła 200g
trzy czwarte szklanki kakao
2 szklanki cukru i cukier waniliowy
4 jajka
półtorej szklanki mąki
pokruszona czekolada lub orzechy czy migdały czy bakalie

Przygotowanie:

Rozpuścić masło (najlepiej w mikrofali) nie może się przypalić. Mieszając cały czas w jedną stronę (tak aby masło się nie zważyło) dodawać po kolei (jeden składnik na raz) trzy czwarte szklanki kakao (spokojnie wymieszać łyżką), dwie szklanki cukru i cukier waniliowy (wymieszać) , cztery jajka (wymieszać) , półtorej szklanki mąki (delikatnie wymieszać). Przed dodaniem każdego kolejnego składnika trzeba się upewnić że poprzednie składniki tworzą jednolitą masę, dopiero wtedy dodawać kolejne. Pod koniec można jeszcze wmieszać pokruszoną czekoladę, lub orzechy czy migdały czy bakalie, jak wolisz. Można też polać czekoladą z wierzchu. Masę przelać do żaroodpornego naczynia wysmarowanego masłem i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni. Piec od 25 do 40 minut. Im krócej pieczesz tym bardziej miękkie będzie ciasto w środku.

  Free joomla themes

Gdzie nas oglądacie

Kwartalnik Czas Maryi

Zespół Guadalupe na Facebook

Przygotowania kulinarne 2011

stat4u